Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Ivars Štubis – Rīgā

Pirmā nedēļa

Laikraksts Latvietis Nr. 582, 2020. g. 17. febr.
Ivars Štubis -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Dzīvoklī Krāmu ielā, Vecrīgā. FOTO no Ivara Štubja personīgā arhīva.

Mēs tagad esam nodzīvojuši vienu nedēļu mūsu bēniņu dzīvoklī Krāmu ielā – tieši Vec­rīgas centrā. Katru rītu plkst. 8.00 varam dzirdēt baznīcas torņa zvanus, kamēr par jumtiem lido melnās vārnas, baloži un mazas, žiglas bezdelīgas. Visbiežāk debesis ir mākoņainas, un ik pa laikam pūš aukstais ziemeļu vējš. Kādreiz līst lietus, un kādreiz slapjais sniegs, arī saulīte izdomā kādreiz parādīties starp mākoņiem. Bet vēl arvien pa dienu paliek plus 5°C! Kur ir sniegs un ledus? Nav! Jau februāris tuvojās un rudens vēl nav pārgājis. Daži vietēji stāsta, ka pasaule sildās. Pēc neseniem piedzīvojumiem ar Austrālijas ugunsgrēkiem, es laikam viņiem ticu.

Trešdien es apmeklēju savu pirmo RTU vīru kora Gaudeamus mēģinājumu. Mēģinājumi notiek spožā Rīgas Tehniskās universitātes lielajā zālē, kur rindās ir salikti melni krēsli un uz parketa grīdas stāv koncertflīģelis. Dziedātāji sāk ierasties plkst. 18.30, un iesildīšanās sākās ap 19.00. Pēc tam basi un tenori ir atdalīti, lai vieglāk iemācīties notis. Mēģinājumi notiek divas reizes nedēļā!

Katrai balsij ir vecākais, kuram ir jānodrošina, ka visiem dziedātājiem savā grupā ir pareiza informācija un ka koncertu laikā visi ir savās vietās. Tad ir arī kora galvenais vecākais-priekšnieks, kas pārskatu visu kori un stāsta ziņojumus pirms mēģinājuma beigām. Pēc pārtraukuma koris atkal sanāk kopā, kur Maestro Ivars Cinkuss mūs ved cauri nepieciešamam repertuāram un izstrādā sīkākas detaļas. Pašlaik mācamies Jermaka Requiems un dažas populārās dziesmas ko mēs dziedāsim lauku koncertā Ļaudonā, 15. februārī.

Rīgas centrs ir gan klusāks nekā vasarā, bet vēl arvien kulturālā dzīve ir spoža. Dzīvā mūzika skan no vairākām uzstāšanās vietām un gan tūristi, gan vietēji staigā savos ziemas apģērbos, apmeklējot restorānus un veikalus. Man patīk pastaigāties pa tām senajām, bruģētajām ielām, kur es baudu Rīgas baznīcas arhitektūru, senos kaļķu vārtus un skatos cauri logiem, kur cilvēki sēž siltos krodziņos un dzer karstvīnu, alu un degvīnu.

Esmu jau noorganizējis savās pirmās Rīgas solo uzstāšanās. 1. februārī es koncertēju grāmatu veikalā Robert's Books, kas atrodas Dzirnavu ielā. Tad 6. februārī krodziņš Miezis un Kompānija, kas atrodas Vecrīgā, 13. janvāra bulvārī. Man ir bijis iespēja jau džemot (t.i.: mēģināt kopā ang. Jamming) ar dažiem draugiem mūziķiem, un es ceru vēl daudz uzstāties gan solo, gan arī grupās!

Pašlaik man ir vēl brīvdienu sajūta. Vai man galu galā patiks dzīve Rīgā? To es vēl nevaru teikt. Ir jau brīži, kad es domāju par Austrāliju, ģimeni, draugiem un dzīvi Melburnā. Vismaz šajās dienās tehnoloģija ir tādā, ka var viegli komunicēt ar pasaules otro pusi.

Es arī bieži jūtos ļoti pateicīgs. Visi tie siltie sveicieni, ko es saņēmu savā Atvadu koncertā Latviešu ciemā, man vienmēr paliks prātā. Es vienmēr būšu ļoti pateicīgs par to materiālo un morālo atbalstu, ko es saņēmu no Melburnas Latviešu ciema iedzīvotājiem un darbiniekiem.

Esmu šodien saaukstējies, un laikam man jāiet atpakaļ gulēt, drīzumā es jums atkal rakstīšu.

Var sekot Ivaram uz Facebook un Instagram, vienkārši ieraksti Ivars Stubis Music un piespiež like/follow

Ivars Štubis,
Vecrīgā, 25.01.2020.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com