Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Maija Kovaļevska atgriežas Austrālijā

Dziedās Bēthovenu un Vāgneru

Laikraksts Latvietis Nr. 579, 2020. g. 31. janv.
Anita Andersone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Maija Kovaļevska. FOTO Publicitātes foto.

Latviešu soprāns, operzvaigzne Maija Kovaļevska, Austrālijā beidzamajos gados ieguvusi lielu cieņu, izpildot Mimi lomu Pučīni La Boheme Austrālijas Operas iestudējumos gan Melburnā, gan Sidnejā, bet šogad uzstāsies Austrālijā divās dažādās koncertu sezonās: februārī – Melburnas Simfoniskā orķestra aicināta, izpildot Bēthovena skaņdarbu un novembrī, Austrālijas Operas aicināta, dziedot Vāgneru.

Februārī Maija Kovaļevska uzstāsies kopā ar Melburnas Simfonisko orķestri (MSO), Simfonisko kori un trīs solistiem Bēthovena majestātiskajā 9. simfonijā, kas atklās MSO 2020. gada sezonu. Maija pirmo reizi dziedās kopā ar šo orķestri. Koncerts būs īpatnējs ar to, ka tajā piedalīsies arī izcilais mūsdienīgais cirks Circa. Orķestra sadarbība ar cirku notiek pirmo reizi. Circa mākslinieki papildinās skaņdarba sniegumu ar kustību, deju, teātri un cirkus mākslu. Koncerta programmas ietvaros būs arī iecienītās austrāliešu soprāna un komponistes Debras Čīthamas (Deborah Cheetham) skaņdarba Dutala, ar zvaigznēm piepildītām debesīm pasaules pirmatskaņojums. Rakstīts simfoniskajam orķestrim un korim, Čīthama izmanto Bēthovena 9. simfonijas spēcīgās emocijas un dvēseli, novatoriskā stilā apvienojot rietumu klasisko mūziku ar Austrālijas pamatiedzīvotāju kultūru.

MSO 2020. gada atklāšanas sezonā būs trīs koncerti: divi Gala koncerti piektdien, 21. un sestdien, 22. februārī, plkst. 19.30, kuros skanēs Bēthovena simfonija un Čīthamas skaņdarbs, un rīta koncerts MSO Morning Melodies sērijā, ceturtdien, 20. februārī, plkst. 11.00, kurā skanēs tikai Bēthovena simfonija. Visi trīs koncerti notiks Viktorijas mākslas centra Heimera zālē (Hamer, Hall, Victorian Arts Centre). Tuvāka informācija: www.mso.com.au

Novembrī Brisbanes Lyric teātrī, Queensland Performing Arts Centre, Opera Australia uzvedīs Riharda Vāgnera Gredzena ciklu, to atkārtojot trīs reizes starp 10. novembri un 5. decembri. Maija Kovaļevska dziedās Gutrunas lomu cikla noslēguma operā Dieva mijkrēslis (Gotterdammerung). Tuvāka informācija: www.opera.org.au

Būs liels prieks vēlreiz sveikt Maiju Austrālijā, kur viņa beidzamajos gados iesaistījusies vietējās latviešu kopienās. Ļoti aizkustinoša bija mākslinieces vēlēšanās aizpagājušo gadu būt kopā ar savu tautu Valsts svētkos, kad viņa piedalījās Melburnas un Sidnejas Valsts svētku aktos, dziedot kantāti Tēvijai ar vietējiem koriem, un Melburnas svinībās viņas izpildījums Agnus Dei, Latvijas Simtgadei veltītajam skaņdarbam, ko viņai, Jānim Lauram un Melburnas koriem Daina un Veseris komponēja Sandra Birze.

Anita Andersone
Laikrakstam „Latvietis“



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com