Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Redakcijā

Palīdzēsim un nemaldināsim!

Laikraksts Latvietis Nr. 577, 2020. g. 18. janv.
Gunārs Nāgels -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Izdegušais mežs Bells Line of Road (ceļš, kurš ved no Viktorijas kalna (Mt. Victoria) uz Vindsoru (Windsor)) Zilajos kalnos pie Sidnejas. FOTO Ilona Brūvere.

Izdegušais mežs Bells Line of Road (ceļš, kurš ved no Viktorijas kalna (Mt. Victoria) uz Vindsoru (Windsor)) Zilajos kalnos pie Sidnejas. FOTO Ilona Brūvere.

„Trīs māsas“ un ugunsgrēki Zilajos kalnos pie Sidnejas. FOTO Ilona Brūvere.

Sveicināti, lasītāji!

Austrālija vēl arvien turpina degt. Nedeg tikai daba, bet arī cilvēku godīgums. Tagad, kad tik daudziem ir nepieciešama palīdzība – cilvēkiem, dzīvniekiem, dabai – uzrodas negodīgi cilvēki, kuri cenšas iedzīvoties uz citu cilvēku nelaimi.

Te neiet runa par vienkāršu marodierismu, kad izzog pamestās mājas un veikalus. Interneta laikmetā ir viegli sasniegt visu pasauli ar žēlabu stāstiem par nelaimi Austrālijā, un aicināt ziedot, lai palīdzētu.

Austrālijā pazīstamie veikali un iestādes vāc ziedojumus par labu ugunsgrēkos cietušajiem, un par tiem var būt samērā droši, ka ziedotais sasniegs mērķi.

Cita lieta ir dažādi privātie iniciatīvi, vai arī tādi, kas izmanto fiktīvas organizācijas. Ir arī iespējams, ka krāpnieks stādīsies priekšā kā īstas palīdzības organizācijas pārstāvis. Pirms ziedojiet, lūdzu, pārliecinieties, ka ziedojumu vācējs ir īsta persona vai uzņēmums, un ka ir labs iemesls domāt, ka ziedojumi netiks vienkārši piesavināti.

Vēl arvien tiek izplatītas nepatiesas ziņas vai maldinoši iemesli par ugunsgrēku izcelšanos. Lielie ugunsgrēki sākušies bez cilvēka līdzdalības, piemēram, ar zibens spērienu. Apcietinātie dedzinātāji ir pārsvarā vainojami mazos ugunsgrēkos – aizdedzināta atkritumu tvertne, iesākts pļavas ugunsgrēks.

Profilaktiski iztīrot miljoniem hektāru mežu no brikšņiem nav nemaz iespējams, un arī nebūtu apturējis lielos ugunsgrēkus. Tie ir tik spēcīgi, ka izplatās lecot no koka galotnes uz koka galotni. Dēļ lielā un ilgstošā karstuma eikalipti vienkārši sprāgst.

Palīdzēsim un nemaldināsim!

GN
2020. g. 18. janv.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com