Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Lāčplēša diena Adelaidē

Referents nebija redzams tieši, bet gan internetā

Laikraksts Latvietis Nr. 566, 2019. g. 15. nov.
I.V. -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
DV

Daugavas Vanagi

Lāčplēša dienas dalībnieki. FOTO Rūdis Dancis.

Adelaides DV nodaļas vīru koris „Daugava“ ar diriģenti Astru Kronīti. FOTO Rūdis Dancis.

Vanadžu ansamblis. FOTO Rūdis Dancis.

Referents Gatis Krūmiņš runāja ar „Skype“ starpniecību. FOTO Rūdis Dancis.

Sestdien, 9. novembrī, DV Adelaides nodaļas namā notika Valsts svētku un Lāčplēša dienas sarīkojums. Ziņotājs sludināja, ka šoreiz būs priekšlasījums tiešraidē no Latvijas, precīzāk no Valmieras. Ņemot vērā gan Austrālijā, gan Latvijā ziemas un vasaras pulksteņus, sarīkojuma ierastā kārtība bija izmainīta.

Vispirms notika oficiālā nodaļas priekšnieces uzruna, svētbrīdi sniedza diakons Ivars Ozols, tad īsfilmiņa par to, kāpēc mēs svinam 11. novembri, sekoja vīru kora Daugava un Vanadžu ansambļa dziesmas, bet priekšlasījums pēc tam. Sēdējām pie latviski dekorētiem klātiem galdiem; paldies dziedātājiem un Dainai.

Pirmo reizi mūsu namā referents nebija redzams tieši, bet gan caur nbn* piedāvātām iespējām. Vidzemes augstskolas rektors, vēsturnieks Gatis Krūmiņš ievadā īsumā pastāstīja par Vidzemes augstskolu, par vēsturnieku pētījumiem un tad ļoti izsmeļoši par vēsturiski politisko situāciju 80. gadu beigās un 90. gados, par nu jau pasaulē pazīstamo Baltijas ceļu, ar tā laika fotogrāfijām un dokumentiem. Lektors centās īsā laikā pateikt daudz. Mūsu jaunais, Austrālijā plaši reklamētais nbn nespēja vienmēr tikt līdzi viņa runas tempam, tas mazliet traucēja visu skaidri sadzirdēt. Redzēju, ka daži pat pierakstīja, lai neaizmirstas svarīga informācija, tātad bija arī nezināmas lietas.

Lāčplēšu dziesmai skanot, tika iznests vanagu karogs. Kā parasti sekoja vanadžu piedāvātais kafijas galds; paldies viņām.

Parastām Skype sarunām nav problēmu, bet kad jāpārraida attēli, notiek kavēšanās, un te mums vēl nedaudz jāpiestrādā pie tehniskiem uzlabojumiem.

Kopumā publika akceptēja šo jauninājumu un izteica vēlmi, lai turpinām; to mēs arī darīsim.

Paldies visiem, kas pielika roku šīs dienas sarīkošanā, un paldies visiem, kuri atnāca.

I. V.
Laikrakstam „Latvietis“

* NBN – „National Broadband Network“ – angl. „Nacionālais Austrālijas platjoslas tīkls“ – Austrālijā ieviešams uzlabojums interneta tīklam.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com