Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums

Kā pilnveidot Latvijas stratēģisko komunikāciju?

Laikraksts Latvietis Nr. 564, 2019. g. 31. okt.
PBLA -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
PLEIF_2019

2019. gada 21. un 22. novembrī Valmierā norisināsies Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums (PLEIF), ko rīko Pasaules Brīvo latviešu apvienība sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību.

PLEIF mērķis ir veicināt Latvijas ekonomisko izaugsmi, stiprinot sadarbību starp dažādās uzņēmējdarbības nozarēs strādājošiem profesionāļiem Latvijā un pasaulē, veicināt inovāciju, finanšu un zināšanu kapitāla piesaisti Latvijai, kā arī stiprināt ārpus Latvijas dzīvojošo latviešu piederību Latvijai.

Kā norāda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, aicinot piedalīties forumā: „Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forums ir unikālas pieredzes esence, kur Latvijas uzņēmēji no visas pasaules satiekas ar mērķi attīstīt un atbalstīt mūsu valsts uzņēmējdarbības potenciālu, tādējādi stiprinot Latvijas ekonomiku un konkurētspēju. Mums jātiecas uz tādas uzņēmējdarbības vides radīšanu, kas būtu pievilcīga ārvalstu investīciju piesaistei un uzņēmējiem ļautu būt konkurētspējīgiem, produktīviem un inovatīviem. Tādēļ ceru un novēlu, lai šis forums kļūst par izcilu tradīciju daudzu gadu garumā.“

Šogad forumā iecerēts rast atbildes uz jautājumu, kā pilnveidot Latvijas stratēģisko komunikāciju. „Sekmīgu mūsu valsts stratēģisko komunikāciju nav iespējams veidot ar daudziem, nereti pat pretrunīgiem stāstiem par Latvijas tēlu. Mums ir jākļūst vienotiem savā redzējumā, radot kopīgu vēstījumu par Latviju, lai ne tikai pasaulei, bet arī paši sev varētu ar lepnumu teikt – mēs esam konkurētspējīgi,“ par PLEIF mērķi stāsta Pasaules brīvo latviešu apvienības valdes priekšsēdētāja Kristīne Saulīte.

PLEIF pulcēs pieredzējušus uzņēmējus un profesionāļus no visas pasaules, kuri, daloties savā pieredzē, palīdzēs izprast un iepazīt uzņēmējdarbību tādos reģionos kā ASV, Āzija, Skandināvija un Kanāda. Īpaša uzmanība tiks veltīta arī diskusijai par jauno talantu piesaisti Latvijai.

Pirmajā foruma dienā norisināsies četras paneļdiskusijas – Latvijas stāsts sev un pasaulei, Izglītība – nākotnes ekonomikas dzinējspēks, Latvija? Ko stāstīt darījumu partneriem un Talantu piesaiste un noturēšana Latvijai, kur uzstāsies tādi nozares eksperti kā Jānis Ošlejs (SIA Primekss Group), zinātnieks un uzņēmējs Kārlis Gross, Andris K. Bērziņš (Change Ventures vadošais partneris), Aivars Flemings (VALPRO) un daudzi citi. Tāpat līdzdalību forumā apstiprinājuši Latvijas Republikas Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro, Latvijas Institūta direktore Vita Timermane-Moora, un citi vadošie valsts eksperti.

Savukārt foruma otrajā dienā praktiskās meistarklasēs par biznesa iespējām un pieredzi ārvalstīs stāstīs tādi latviešu izcelsmes uzņēmēji kā Olavs Ritenis, Ventures International Group dibinātājs un vadītājs (Singapūra), Jānis Bergs, SAF TEHNIKA valdes loceklis, uzņēmējs un investors (ASV), Kārlis Vasarājs, Imtex Membranes vadītājs, Latvijas goda konsuls Ontārio provincē,Toronto (Kanāda) Aleksandrs Čakste, Massfluencer īpašnieks un LWC Properties valdes priekšsēdētājs (Skandināvija) un citi.

Reģistrācija dalībai un sīkāka informācija par forumu pieejama portālā: https://www.pleif.lv/.

Pasaules latviešu ekonomikas un inovāciju forumu organizē Pasaules Brīvo latviešu apvienība sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību, Valmieras Attīstības aģentūra, biedrību Ar Pasaules pieredzi Latvijā, kustība Red Jackets un Amerikas Tirdzniecības palātu.

PBLA



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com