Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Latvijas Okupācijas muzejs svin Spāru svētkus

Sāk ziedojumu kampaņu „Ceļamaize“

Laikraksts Latvietis Nr. 563, 2019. g. 24. okt.
Līga Strazda -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Latvijas Okupācijas muzeja Spāru svētki. FOTO Inese Jansone, Latvijas Okupācijas muzejs.

Latvijas Okupācijas muzeja Spāru svētki. FOTO Inese Jansone, Latvijas Okupācijas muzejs.

OM

Latvijas Okupācijas muzejs

2019. gada 18. oktobrī virs Latvijas Okupācijas pārbūvējamā muzeja konstrukcijām pacēlās liels zaļš vainags – muzeja celtnieki, apsaimniekotāji un muzeja ļaudis svinēja spāru svētkus.

Spāru svētki iesāka arī jaunu ziedojumu vākšanas kampaņu Ceļamaize Latvijas Okupācijas muzejam, kas turpināsies līdz muzejs būs pārcēlies uz Latviešu strēlnieku laukumu 1. Kampaņas laikā muzejs cer iegūt līdzekļus jauna darba cēliena uzsākšanai atjaunotajā ēkā.

Uz svinīgo sarīkojumu sanākušos uzrunāja Latvijas Okupācijas muzeja biedrības (LOMB) valdes priekšsēdis Valters Nollendorfs, Latvijas Kultūras ministrs Nauris Puntulis, Valsts akciju sabiedrības Valsts Nekustamie Īpašumi valdes locekle Kitija Gruškevica, un SIA Skonto būve valdes loceklis Juris Pētersons. Sarīkojumā bija ieradušies arī muzeja atbalstītāji, piemēram, Raits Eglītis no Pasaules Brīvo latviešu apvienības. Saulkrastu jautā kora Anima dziedājums, sākot sarīkojumu un vainaga pacelšanas laikā, ieinteresēja arī garāmejošos rīdziniekus un tūristus.

V. Nollendorfs savā runā pieminēja ēkas arhitektu Gunāru Birkertu, ar kuru kopā bija izlolojis ēkas paplašināšanas projektu, ko toreiz nosauca par Nākotnes namu. LOMB valdes priekšsēdis uzsvēra, ka muzejam ir pēdējais brīdis atgriezties savās īstajām mājās, jo trimdas laiks ir bijis pārāk ilgs. Viņš arī aicināja šajā brīdī atbalstīt muzeja atgriešanos ar Ceļamaizi.

„Pateicamies visiem, gan Latvijā, gan ārzemēs, kas nezaudēja ticību un mūs atbalstīja gan naudā, gan graudā, gan ar uzmundrinājumu, gan labu vārdu. Spāru svētkus svinot un celtniecības pēdējo posmu sākot, līdz mūsu ieiešanai šai namā aicinām visus, kam rūp mūsu darbs, pievienoties aicinājumam ziedot CEĻAMAIZI LATVIJAS OKUPĀCIJAS MUZEJAM,“ teica V. Nollendorfs.

Šobrīd muzeja jaunbūvējamajā daļā notiek inženiertīklu izbūve, savukārt vecajā – demontāžas darbi, būvkonstrukciju stiprināšana, kā arī antikorozijas pasākumi. Visā ēkā turpinās jumta un kāpņu izbūve.

V. Nollendorfa runu un notikuma foto/video galeriju skatiet: http://okupacijasmuzejs.lv/lv/aktualitates/latvijas-okupacijas-muzeja-ekai-uzlikts-sparu-vainags-775/

Līga Strazda,
Latvijas Okupācijas muzeja Direktora vietniece attīstības jautājumos



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com