Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Mūsu tautas sāpju un cerību muzejs

Austrālijas latviešu atbalsts Latvijas Okupācijas muzejam

Laikraksts Latvietis Nr. 559, 2019. g. 25. sept.
Ināra Graudiņa -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
OM

Latvijas Okupācijas muzejs

No 2019. gada 1. janvāra līdz 2019. gada 30. jūnijam no Austrālijas saimes – gan organizācijām, gan individuālām personām un ziedojumiem Zedelgemas piemineklim, kopā saņemti 29 atsevišķi ziedojumi.

Ziedojumu sadale (visas summas Austrālijas dolāros):

Nākotnes Namam 13 $5 340
Vispārējām vajadzībām 9 $7 710
Zedelgemai 5 $1 150
Izglītības programmai 2 $270
Par OM grāmatām   $230
Kopā   $14 700

OM Dnister kreditkooperatīva kontā 30.06.2019. – $15,887.

2019. gada 10. janvārī uz OM kontu Rīgā pārskaitīju $83 000.

Divreiz gadā izsūtu OM Apkārtrakstus gan pa pastu, gan elektroniski. Katram ziedotājam izsūtu pateicību un kvīti par saņemto ziedojumu. Visus izdevumus, saistītus ar Apkārtrakstiem, noziedoju muzejam.

Ar OM stendu piedalījos Sidnejas Latviešu biedrības rīkotajā tirdziņā, kur pārdevu vairākas OM grāmatas. Pateicoties Alisei Buliginai, esmu saņēmusi jaunu grāmatu sūtījumu. Tās ievietotas pārdošanai SLB Grāmatnīcā. Pieaug pieprasījums grāmatām angļu valodā. Grāmatnīcā OM grāmatas pārdod par pilnu cenu, neņemot 20% komisiju, tā muzejam jau šogad noziedojot $78. Pateicos SLB par pretim nākšanu. Grāmatas iespējams pasūtīt arī tieši no muzeja, vai arī sazinoties ar mani.

Izsūtīju lūgumus draudzēm, atzīmējot 14. jūniju, ar ziedojumu no kolektes pieminēt Aizvestos. Esmu saņēmusi pāris ziedojumu, lielāko no mazās Kanberas ev. lut. draudzes. Paldies!

Sidnejas Studenšu korporācijas literātā pēcpusdienā nolasīju referātu par jaunākiem notikumiem saistītiem ar OM un NN. Klātesošās rezultātā ļoti devīgi saziedoja $200 NN.

Diemžēl, ziedotāju skaits sarūk. Lielākie ziedojumi ienāk no organizācijām. Tomēr, jāņem vērā, ka organizācijas sastāv no tiem pašiem tautiešiem, kas paši arī ziedo atsevišķi. Ceru, ka rosība ar celtniecības darbiem pamudinās jaunu interesi tautiešos sniegt palīdzīgu roku, lai atjaunotais muzejs spētu godam veikt tik nozīmīgo, svarīgo pienākumu un izpildīt nospraustos mērķus.

Paldies visiem, kas atbalstījuši muzeja pastāvēšanu. Liels darbs vēl veicams, pirms muzejs atvērs savas durvis Nākotnes Namā Strēlnieku laukumā.

Ināra Graudiņa,
OMB pārstāve Austrālijā,
2019. gada, augustā.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com