Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Atkāpjas Okupācijas muzeja direktors

Norāda uz mainītiem darba apstākļiem

Laikraksts Latvietis Nr. 551, 2019. g. 28. jūlijā
-


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv
OM

Latvijas Okupācijas muzejs

Nagels_Gunars

Latvijas Okupācijas muzeja direktors Dr. Gunārs Nāgels sestdien, 20. jūlijā, Latvijas Okupācijas muzeja biedrības biedru pilnsapulces laikā iesniedza atlūgumu.

Atlūguma vēstulē iemesls ir uzdots kā:

„Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valde ir tagad iejaukusies Muzeja operatīvajā darbībā, un stingri ierobežojusi manas tiesības līdzekļu izmantošanā.

Es uzskatu, ka šī iejaukšanās novedīs, vai ir jau novedusi, pie līdzekļu neracionālas izmantošanas. Es izjūtu lielu atbildību pret ziedotiem un valsts piešķirtajiem līdzekļiem un neuzskatu, ka es varu piedalīties to neracionālā izmantošanā.“

Latvijas Okupācijas muzeja nolikums nosaka, ka: „Muzeja Direktors ir atbildīgs par līdzekļu racionālu izmantošanu, regulāri atskaitoties Valdei.“ Nāgels paskaidro: „Šādu smagu atbildību es varu tikai uzņemties, ja man ir arī iespēja valdes pārraudzībā pēc saviem uzskatiem rīkoties ar Latvijas Okupācijas muzeja biedrības līdzekļiem.“

Nāgels arī informē, ka iepriekšējā dienā, 19. jūlijā, notikušajā ārkārtas biedru sapulce pieņēma lēmumu par jauno ekspozīciju, kas plānota pārbūvējamā Nākotnes namā Latviešu strēlnieku laukumā. Lēmums atcēla visus līdz šim padarītos un Muzeja direktora Nāgela vadībā plānotos darbus pie jaunās ekspozīcijas mākslinieciskā risinājuma izstrādes, un lēma sākt ekspozīcijas koncepcijas plānošanu pilnīgi no jauna, rīkojot konkursu.

Vēlāk, uzrunājot Muzeja darbiniekus, Valdes priekšsēdētājs Valters Nollendorfs paskaidroja, ka ir paredzēts, ka konkursā par jauno ekspozīciju piedalīsies gan Latvijā labi pazīstami dizaina biroji, gan jauni – „tādi, kuri vēl nav parādījuši savu rokrakstu“.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com