Laikraksts Latvietis

Laiks Latvijā:


Reta privilēģija

Tikšanās ar Gidonu Krēmeru un Kremerata Baltica Melburnas Latviešu namā!

Laikraksts Latvietis Nr. 21, 2009. g. 17. janv.
Anita Andersone -


Ieteikt Facebook.com

ieteikt draugiem.lvIeteikt draugiem.lv

Austrālijas latviešu 53. Kultūras dienu 2010 rīcības komiteja svētdien, 8. februārī plkst. 19.30 Latviešu namā rīko tikšanos ar pasaulslaveno vijolnieku Gidonu Krēmeru un viņa kamerorķestri Kremerata Baltica. Gidons Krēmers kopā ar Kremerata Baltica viesojas Melburnā, lai piedalītos jaunās Melbourne Recital Centre koncertzāles atklāšanā. Kremerata svinēs savu 12 gadu pastāvēšanas jubileju tieši Melburnā un ir izvēlējušies savas dzimšanas dienas svinības ievadīt Melburnas Latviešu namā!

Gidons Krēmers ir izteicis interesi tikties ar Melburnas latviešiem un iegriezīsies Latviešu namā pēc sava koncerta. Ir paredzēts, ka koncerts beigsies plkst. 21.30.

Orķestra dalībnieki arī ir bijuši ļoti pretimnākoši mūsu ierosinājumam tikties ar tautiešiem. Uz Austrāliju brauc 23 kamerorķestra dalībnieki, no kuriem 10 ir latvieši, un arī pasaules slavenā čelliste Marta Sudraba starp viņiem. Gidona Krēmera lolotais stīgu kvartets Euphonia, kurš ir daļa arī no Kremerata Baltica, ir piedāvājis nospēlēt Melburnas latviešiem īsu koncertu. Euphonia, kurā spēlē trīs latviešu mūziķi un viens krievu tautības mūziķis, nodibinājās 2004. gadā ar Gidonu Krēmeru kā savu dvēselisko vadītāju. Viņu repertuārā ietilpst kā klasiski gabali, tā arī mūsdienu komponistu darbi, to skaitā arī Pētera Vaska. Euphonia ir ieguvis slavu kā viens no labākajiem jaunās paaudzes stīgu kvartetiem Baltijas reģionā.

Melburnas tautiešiem būs privilēģija un prieks ne tikai noklausīties orķestra kvartetu intīmā vidē, bet arī tikties ar visu orķestri un piedalīties viņu jubilejas svinībās. Interviju ir piekritusi sniegt Eva Bindere – orķestra 1. vijole. Intervijai sekos Euphonia īss koncerts. Pēc koncerta tautiešiem būs iespēja kopā ar orķestri pamieloties ar dzimšanas dienas kliņģeri, pacelt šampanieša glāzi un kopā sagaidīt maestro – pašu Gidonu Krēmeru!

Atlikums no sarīkojuma būs par labu Latvijas mūziķu atbalstam Austrālijas latviešu Kultūras dienām 2010. gadā Melburnā. Lai zinātu, cik lielu kliņģeri cept, lūdzu pieteikties, ja iespējams, zvanot Anitai Andersonei 9867 2070!

Anita Andersone, AL 53 KD 2010 rīcības komitejas vārdā.



Atbalstiet laikrakstu

Izvēlēties summu

SLUDINĀJUMI




Latviesu impresijas


ALMA Book


3x3 Australija




SLUDINĀJUMI


BookDepository.com